Modul-Bäddsoffa Urban

En bäddsoffa i lyxigt svart skinn som du anpassar själv med moduler

Köp soffan här

 

Om modulsoffor

Vad är modulbäddsoffa

En modulbäddsoffa är en bäddsoffa som man köper i mindre bitar, eller moduler, och sedan sätter ihop själv. Detta ger dig som köpare bättre möjlighet att påverka hur soffan ser ut i slutändan än om du köper en färdig soffa. Nackdelen är dock att de flesta modulbäddsoffor består av endast 1 modul som kan bäddas och ytterligare moduler som bara är vanliga soffor. Detta begränsar dina valmöjligheter något och framförallt så minskar det mängden bäddar du kan få ut av din bäddsoffa.

Ska du köpa en modulbäddsoffa eller en färdig bäddsoffasoffa?

Modulbäddsoffor kan vara ett bra val för väldigt många, men vi tycker det beror elt på den individuella bäddsoffmodellen. Tänk inte på bäddsoffan som en modeulbäddsoffa utan bygg modulerna som du önskar och jämför den färdiga bäddsoffan sedan med de andra färdiga bäddsofforna på samma nivå.

Test av soffan

Modul-Bäddsoffa Urban säljs av butiken Klubbkompis Quality Outlet – en av våra favoritbutiker på nätet för bäddsoffor och andra möbler. Urban levereras i ett lyxigt svart bycast skinn som är lätt för ögat. Soffan är relativt mjuk för att vara en skinnsoffa och känns på grund av mjukheten omfamnande och mysig att sitta i.

Bäddsoffans sittkuddar håller formen bra samt ger en härlig liten studs tillbaka då de innehåller en lätt fjädring på insidan. Ryggkuddarna är mjuka och sköna.

Sängen bäddas smidigt och enkelt med ett handtag som man lyfter uppåt och utåt. Tyvärr känns sängen ine alls lika lyxig som själva soffan gör. Stommen till sänen känns aningen ranglig och tunn. Dock sover vi skönt i vårt sovtest, och vi får gott om stöd för ryggen (vår test-sovare väger ~85 kg).

Vi kombinerar vår soffa med en divanmodul på höger sida, vilket gör soffan stor nog att få plats med en hel familj. Samtidigt är den inte för stor för att ta över hela vardagsrummet.

Mått

måtten gäller vår kombination

 • Bredd: 295 cm
 • Djup divandelen: 207 cm
 • Sittdjup 58 cm
 • Sitthöjd: 45 cm
 • Bredd bäddmått: 150 cm
 • Längd bäddmått: 180 cm

Specifikation

En genomskärningsbild av bäddsoffan Urban, med innehållet utmärkt

 • Stoppning: Högkvalitativt kallskum 35kg densitet
 • Klädsel: Svart By Cast (Bonded Leather)
 • Stomme: Plywood
 • Stoppning med kallskum, polyester och pocketfjädrar
 • Lätt att montera ihop med kraftiga standardbultar (M8)

Skötsel

Torka av skinnklädseln ofta med en ren trasa och ljummet vatten. Behandla även skinnet 1-2 gånger per år med ett By Cast skydd – följ instruktionerna på produkten. Behandlingen ger glans och smidighet åt By Cast läder och minskar risken för krackelering, friktionsskador och fettskador.

Slutsats

Betyg: 4.2

Urban Modulbäddsoffa är enligt ett kvalitetsbygge. Du får kanske inte ut absolut maximalt med bäddplatser från soffan, men gillar du den moderna designen och det svara lädret så är den ett riktigt bra köp.

Lämna en kommentar